OBLASTNÍ PŘEBOR

02.05.2022 13:54

Oblastní přebor je za námi! V sobotu 30.dubna se do boje vrhly mladší závodnice a to konkrétně v kategorii nadějí nejmladších, mladších a starších. Krásnou stříbrnou medaili za víceboj získala v kategorii „NML  r. 2012“ Adélka pro kterou to byl první Oblastní přebor ve volném programu. Do sbírky pak přidala ještě stříbrnou medaili za sestavu bez náčiní a dva bronzy za sestavu se švihadlem a s obručí. V kategorii naděje nejmladší útočila na zisk medaile v sestavě se švihadlem Anetka, kde získala za svou obtížnost druhou nejvyšší známku. Nakonec ale Anetku trochu pozlobily neposlušné „bambulky“  a tak si na svou první medaili z Oblastního přeboru bude muset ještě chvíli počkat. V kategorii „NML  r.2013“ se nejlépe dařilo Karolínce, která za svůj dvojboj získala pěkné 5.místo.

První máj a první titul pro NELY! Nedělní závod znamenal především velký souboj o postupová místa na MČR v kategorii Juniorek. Startovní listina obsahovala celkem 17 závodnic naší ZPČ oblasti a musíme všechny tři naše juniorky opravdu pochválit za kvalitně předvedený trojboj sestav.  Titul Oblastní přebornice a zlatou medaili za sestavu se stuhou získala s velkým náskokem Nely, která do sbírky přidala ještě bronz za vícebojDiance v sestavě s kuželi utekla medaile o 0,05bodu a i v sestavě se stuhou získala krásné 4.místoLaura, jakož to nejmladší ročník se v této kategorii rozhodně netratila a ve svém ročníku to byl čtvrtý nejlepší výkon.

Závěr dvoudenního maratónu patřil seniorkám. Niki s Verčou trochu pozlobily stuhy, ale sestavy s obručí ani s míčem nebyly vůbec špatné. Niki získala dvě čtvrtá místa za sestavy s obručí a s míčem. Rovněž jako u Dianky ji medaile unikla pouze „o chlup“.  Verča se především závod od závodu velmi zlepšuje a známky se nám krásně zvyšují. Co by nováček ve volném programu  získala velmi pěkné 6.místo a rovnež se představí na MČR.

Naděje nejmladší (r. 2014) – BN + Š: 9.místo Anetka, 10.místo Viki, 11.místo Terezka

Naděje mladší (r.2013) – BN + O: 5.místo Kája, 6.místo Eliška, 7.místo Maruška

Naděje mladší (r.2012) – BN + Š + O: 2.místo víceboj Adélka (2.místo BN, 3.místo švihadlo, 3.místo obruč)

Juniorky (r. 2007 – 2009) – K + S + LN: 3.místo víceboj Nelča (1.místo stuha), 6.místo víceboj Dianka (4.místo stuha, 4.místo kužele), 12.místo víceboj Laura

Seniorky (r.2006 a st.) – M + S + LN: 5.místo víceboj Niki (4.místo obruč, 4.místo míč), 6.místo víceboj Verča

Všem závodnicím MOOOC GRATULUJEME, děkujeme za reprezentaci oddílu a držíme palce všem postupujícím na MČR!

14.5. JUNIORKY B, Olomouc – Dianka, Nely

21.5. NADĚJE MLAŠÍ, Hradec Králové – Adélka

22.5. SENIORKY B, Hradec Králové – Niki, Verča